info Vinogradarstvo i podrumarstvo Mihalj
Ekološki uzgoj vinove loze je jedna od posebnosti vinarije Mihalj. Gnojidba se obavlja sa 100% organskim stajskim gnojivom. Berba grožđa se obavlja isključivo ručno. Zelena, kasna i ledena berba su također posebnosti vinarije Mihalj. Vinograd se nalazi na 200-350 m nadmorske visine. Prosječna dob je 14 godina a sadrži 3.4 ha bijelih i 1.5 ha crnih sorti. Gustoća nasada je 5000 trsova/ha, tj. 2 m2 po trsu. Bijele i rose sorte fermentiraju u inox posudama 15-24 dana, ovisno o sladoru mošta, pri 14-16°C za bijele te 18-22°C za rose. Crno vino fermentira 3 tjedna (ovisno o ekstrakciji tanina) u badnjevima uz dnevna potapanja komine pri 25-28°C. Bijela i rose vina dozrijevaju u inox posudama na talogu 8-10 mjeseci. Crna vina dozrijevaju 8 mjeseci u inox posudama i 24 mjeseca u hrastovim bačvama
Obitelj Mihalj iz Kutjeva njeguje tradiciju uzgoja grožđa i proizvodnje vina od 1953. godine. Produkt dugogodišnjeg rada i iskustva je Vrhunska graševina, koja je u više navrata ocijenjena zlatnim medaljama. Osim Vrhunske graševine, obitelj Mihalj vrlo uspješno proizvodi i Traminac te Rajnski rizling od bijelih vina, a Cabernet sauvignon, Cabernet franc i Portugizac od crnih vina
Gallery – Popup
Categories: Vinske ceste
Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.